5 Mari Companii care Devin Neutre din Punct de Vedere al Carbonului
5 Mari Companii care Devin Neutre din Punct de Vedere al Carbonului

5 Mari Companii care Devin Neutre din Punct de Vedere al Carbonului

Problema încălzirii globale a ajuns deja într-o nouă fază a discuției.

În loc să analizeze cum s-a întâmplat, majoritatea oamenilor caută soluții și metode pentru a atenua efectele.

5 Mari Companii care Devin Neutre din Punct de Vedere al Carbonului

Un raport a arătat că cel puțin 25% din companiile Fortune 500 au promis să devină neutre din punct de vedere al carbonului până în 2030. Unele dintre cele mai importante afaceri din lume își arată angajamentul și eforturile serioase pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

5 Mari Companii care Devin Neutre din Punct de Vedere al Carbonului

Aceste companii arată diferite moduri de a deveni negative din punct de vedere al carbonului. Ele susțin și promovează toate eforturile pentru a fi mai sustenabile.

1. Microsoft

Nu mulți oameni știu că Microsoft lucrează la a deveni neutră din punct de vedere al carbonului din 2012. Până în prezent, Microsoft a redus 95% din emisiile lor în procesul industrial.

Unele dintre cele mai mari contribuții ale lor sunt la o fermă eoliană în Texas și panouri solare în Chile. Microsoft a investit 1 miliard de dolari pentru a folosi 100% energie verde până în 2030.

2. Ford

Ford a promis să devină neutru din punct de vedere al carbonului până în 2050. Ei lucrează pe mai multe fronturi, în principal la facilitățile și vehiculele lor.

În 2022, au investit peste 11 miliarde de dolari în vehicule electrice. Ford lucrează și la o baterie solid-state care poate îmbunătăți autonomia unui vehicul electric. De asemenea, planifică să utilizeze mai multe surse de energie regenerabilă.

3. Apple

La fel ca multe alte companii, Apple a promis să devină neutră din punct de vedere al carbonului până în 2040. Unele dintre eforturile lor notabile sunt împărțirea între investiții în proiecte de compensare a carbonului și utilizarea materialelor sustenabile.

Apple își propune să fie neutră din punct de vedere al carbonului în toate afacerile sale, de la fabricație la transport. Ei promovează activ planul lor verde de a folosi materiale cu emisii reduse de carbon și reciclate.

4. Amazon

Cel mai mare retailer online a promis să devină neutru din punct de vedere al carbonului în toate afacerile sale până în 2040. Amazon a promis, de asemenea, să investească 100 de milioane de dolari în eforturi de reîmpădurire.

Un efort important este utilizarea vehiculelor electrice, în principal pentru serviciile lor de livrare. Pe lângă cele 100.000 de vehicule electrice, Amazon investește și într-o fermă solară în Virginia, SUA.

5. Cardano

Tehnologia blockchain este notorie ca un sector cu un consum ridicat de combustibili fosili. Cu toate acestea, Cardano își propune să ofere o criptomonedă neutră din punct de vedere al carbonului.

A cincea cea mai mare criptomonedă a înființat Fundația Cardano și a promis monede neutre din punct de vedere al carbonului. Unul dintre eforturile lor este utilizarea unui protocol proof-of-stake în loc de noduri pentru a reduce amprenta de carbon.

Sunt reale sau doar Greenwashing?

Este inevitabil să existe opinii divergente în public. Mai multe grupuri de activiști ecologiști acuză deschis aceste companii și multe altele de greenwashing.

Activistii cred că companiile folosesc compensarea carbonului ca o modalitate de a obține credite verzi fără a face un efort real. De asemenea, au argumentat că mai multe proiecte de carbon au mari deficiențe și încă nu pot contracara eficient defrișările.

De la promovarea utilizării ustensilelor reutilizabile și oferirea de promoții pentru reciclare, există multe lucruri pe care o companie le poate face pentru a evidenția și a atenua efectele schimbărilor climatice. Ele colaborează, de asemenea, cu mai multe proiecte fiabile de compensare a carbonului pentru a găsi cea mai eficientă soluție.

Sursă: FAIRATMOS

HungaryEnglishGermanRomaniaSpain